Procesmaker is


Maarten Sipma fotografie

Het leven bestaat uit kleine en grote processen. Mijn mening is dat je elk proces zo leuk mogelijk moet maken, om twee redenen:
1. Hoe leuker, hoe meer je eruit leert (leren is groeien en groeien is leven). Waarom is dit belangrijk? Nou, we komen tot ons recht als we ervaren dat we iets bijdragen. Ware eenzaamheid/ ongelukkigheid verdwijnt bij de gratie van ‘je nuttig en dus van waarde voelen’. Dit heb ik zelf ondervonden, maar heb ik ook gelezen in boeken van mensen als Victor Frank (Men’s search for meaning).
Om iets te kunnen bijdragen, moet je iets door hebben gemaakt, iets hebben ondervonden, en dan pas kun je het authentiek en met succes doorgeven in de wereld.

2. Hoe leuker een proces, hoe leuker je je huidige leven ervaart; en vanuit die flow geloof ik dat je weer meer leukigheid aantrekt. En het leven dient er naar mijn mening ook toe, dat je ervan mag genieten, dat je het simpelweg mag waarderen. Dat is nu eenmaal makkelijker als je het als ‘prettig’ aanvaardt. 

Met plezier heb ik deze eerste aflevering gemaakt, voor mezelf als eerste.
In deze aflevering vertel ik waarom ik deze podcast ben gestart. Ga je mee? Ik ben Marieke Herweijer, Procesmaker en als ondernemer + kunstdocent beweeg ik mij in het werkende leven; als mens met levenservaring stel ik kritische vragen die raken en mensen helpen.